Jelgavas Vēstnesis

www.jelgavasvestnesis.lv - scrollIegāju paspaidīt jaunu lapu http://www.jelgavasvestnesis.lv/.
dizains man no paša sākuma nepatika, tad vēl ieejot forumā uzduros uz vairākiem skrollbariem. Man metās švaki, kad redzu vairāk par vienu, bet te jau veseli trīs. Vēl aizdomīgi, ka forums stāv uz atsevišķa domeina. Droši vien viņu CMS neintegrējas tik viegli ar citām sistēmām. Bet ja izstrādātājs apņemas uztaisīt kvalitatīvu lapu, tad vajadzēja paša spēkiem uztaisīt forumu. Jo tomēr tas neaizņem daudz laika pieredzējušiem programmētājiem, nevis ņemt gatavu phpBB un likt ielāpus, līdz ko uzrodas kāds caurums. Pie tam, pēc tāda piegājiena klientam bus jālieto divi Administrācijas paneli, un tas ir neērti.

Tad vēl blakus efekts – uzspiežot uz pogas, kas palielina burtus, forumā burti nepalielinās, loģiski, jo tas ir iframe.

Navigācija lapā ir ļoti dīvaina, adreses bārā rādās http://www.jelgavasvestnesis.lv/page/6. Laikam cilvēki īsti nesaprata User Friendly URL. Pārvērst adresi no ?page=6 uz page/6 nemaz nenozīmē uztaisīt to draudzīgu lietotājam.
Kalendārā paspaidot datumus, adrese pārvērtās par http://www.jelgavasvestnesis.lv/page/6&qPage=2?events_from=2008-01-1&events_to=2008-01-31&action=showevents&id=6&check=1&events_cat=0, vai tad tā ir lietotājam draudzīga? Es domāju, ka nē, un vispār man moka šaubas, ka tā korekti strādā.
error pagePaspaidot kalendāri, ierakstot http://www.jelgavasvestnesis.lv/page/6&qPage=2?events_from=a, ir redzams, ka kļūdas paziņojumi nav izslēgti.

Dīvaini strādā aptauja, nobalsojot, rezultāts tiek sūtīts caur ajax un atgriezti rezultāti. Bet pēc lapas pārlādes, rezultāti vairāk nav redzami un var balsot otro reizi.

Katru reizi man firebug rāda, ka tiek ielādēts fails, kurš neeksistē http://www.jelgavasvestnesis.lv/modules/vote/css/vote.css, pats dīvainākais, ka viņš htmlā izskatās sādi <script type=“text/javascript” src=http://www.jelgavasvestnesis.lv/modules/vote/css/vote.css&#8221;></script>.

Vēl var mēģināt piekļūt nepublicētām ziņām (es tādu neatradu lapā), ierakstot http://www.jelgavasvestnesis.lv/page/9?news_id=495, pēdējos ciparus mainot ar roku.

Es protams to visu saprotu, termiņi spiež, nav brīvu kvalitatīvu programmētāju.

~ no nemec uz 18 marts, 2008.

7 komentāri to “Jelgavas Vēstnesis”

  1. Lapa kā lapa. Nevar pārmest Jelgavas Vēstnesim, ka šie centušies ietaupīt jau tā ierobežotos resursus uz mājas lapas izstrādi. Kļūdas ir un tas ir normāli.
    Protams, ar noteikumu, ka lapā nav ieguldīti vairāk par 500 ls

  2. Мудила, в любом сайте можно найти недочёты! Ненравится как урл выглядит, походу Ты совсем тупой ишак…

  3. es nekādā gadījumā nepārmetu Jelgavas Vēstnesim, bet gan izstrādātājiem.
    Kļūdas var būt, bet ja uztaisa aptauju un tā vispār nestrādā, tad man jautājums – kāda velna pēc vispār taisīt?
    Nepiekrītu tev par 500 latiem. Cena te neiet kopā ar kvalitāti. Te tiek ieguldīts darbs, materiālus iepirkties nevajag.

    есть разница между недочётами и вообше не работает.

  4. Вообще не работает? а Ты посмотри получше, всё прекрасно работает! Из всего что Ты перечислил только ссылки не очень приятниые, но это ничего… думаю это не столь важно. Да ещё заметил, что голосование недоделано, при перезагрузке вместо результата, показывается опять тоже голосование, но проголосовать нельзя, точнее голос уже не учитывается!

  5. Traki gribas redzēt to kompāniju, kas lapu līdzīgu Jelgavas vēstnesim uztaisīs par 500 Ls. Es ne mazums esmu redzējis uzņēmumus, kuri raud,ka viens kretīns par lētu naudu uztaisījis lapu, bet tagad aizbraucis uz Īriju sēnes lasīt, un čau – lapu var izmest.
    Nu gudrinieki parēķiniet:
    dizainerim, lai izstrādātu ietvaru (iztaptu klientam) ar visām versijām, tad visas formās vajg nedēļu – 40h tātad,
    CSS/html visu sacirtīs pa dienām 3 – 24h
    Programmeris pieliks CMs un pieprogrammēs ko specifisku pa nedēļu – tātad 40h
    Tad vēl ir projvads, kurš skraida pie klientam , raksta speceni, apmāca klientu daram ar CMS utt – 40h kā minimums.
    Kopā 144h. (Neticami maz, ja kāds zin kā ir strādāt Interneta istrādēs ar lieliem klientiem – faktiski ir 3x vairāk kā minimums), ja stundas CENA pārdodot klientam 10 Ls/h, kas ir nereāli, tad jau saksrēja 1440 Ls
    Tad parēķini, ka CMS no zila gaisa nav nokritis un, ja nav open source sūds, maksā naudu vai nu pie izstrādes vai pērkot licenci.
    Pierēķini arī, ka kompji nu debsīm nekrīt, bet progas zagt nav labi. Pierēķini, ka ziemā pļavā ir auksti, tātad vajag biroja telpas, siltumu, eletrību, ūdeni utt. Droši, ka grāmatvedis, kurš neprogrammē ne sūda, tomēr tiek algots. Kaut kas vēl.
    Minimums iznāk tūkstoši 3 ls.
    Nu atklājies efektivitātes guru, kas lapu var uztaisīt 6x lētāk. esi pelnījis balvu uzņēmējdarbībasa optimizācijā, idiot!
    Tādi kā tu čakarē interneta tirgu. Klients, kamēr nav apdecdzinājies, nesaprot, ka tev līdzīgie jādzen prom ar sūdainu mietu. Un tad nu viņam ir priekšstats, ka weblapau var uztaisīt pa kapeikām.

  6. tādi kā es vispār neko nečakarē, es pat neredzu jēgu ķēpāties par 500 latiem. Šo tirgu čakarē visādi iesācēji, tāpēc ka tāda paveida lapu izstrāde neprasa lielas zināšanas. Kad runa aiziet par sarežģītām sistēmām, tad gan tādi darba veicēji vienkārši nespēs to paveikt. Tad pasūtītājam nekas cits neatliek, kā vien maksāt 3, 10 un 20 tūkstošus, vai arī palikt bez produkta.
    konkrēti par šo lapu:
    nevaru spriest par dizainu, bet saprogrammēt ar visu griešanu var nedēļas laikā, ar daudz labāku kvalitāti. Cik šī nedēļa izmaksās pie nopietniem večiem, tas jau ir cits jautājums. Vēl jāņem vērā, ka darbs nav no tiem interesantākiem.
    Un nav vajadzīgi tie CMSi. Ja tu esi darba devējs, tad tev programmētājs ir izskalojis ausis, ja esi programmētājs, tad vēl neesi sapratis, ka nav universālu CMSu, tie tikai bremzē izstrādi.
    Protams no tiem var paķert kādu realizāciju, bet ne vairāk.

  7. šī ir Jelgavas lasītākā avize

Komentēt